Texas Holdem Poker Online – Gratis of Met Geld

Texas holdem poker online is een erg populaire manier van online gokken. De meest bekende variant van poker is Texas holdem. In Nederland mag poker alleen gespeeld worden in Holland Casino, behalve in groepsverband, dan mag het ook thuis of in een café. In dit artikel focussen wij ons op het spelen van online poker, waar mogelijk gratis. De meeste mensen spelen als ze poker spelen Texas holdem, maar natuurlijk zijn er ook nog andere varianten.

Online gokken en online poker was in Nederland heel lang verboden. Het werd wel gedoogd. De meeste aanbieders van texas holdem poker online zaten in het buitenland, vaak in belastingparadijzen zoals Malta. Op deze manier is het voor Nederlanders toch mogelijk om online te gokken. Wel moeten de goksites zich aan regels houden. De goksites mogen niet eindigen op .nl, in het Nederlands geschreven zijn, spelletjes hebben als klompenbingo of iets met andere Nederlandse voorwerpen, rood-wit-blauwe knoppen hebben of plaatjes van bijvoorbeeld stroopwafels op de site. Als je dus een neutrale Engelstalige goksite opricht, kun je alsnog een Nederlands publiek benaderen. Ook is het verplicht dat aanmelden op een goksite gratis is. Goksites mogen geen geld vragen bij aanmelding, vaak krijg je zelfs een bonus als je je aanmeldt. Sinds 2017 is het online gokken gelegaliseerd, maar volgens de overheid wordt deze wetsverandering pas van kracht in 2022. Voor de fanatieke online pokerspelers is het natuurlijk fijn dat er eindelijk een legalisatie komt, en hoe eerder hoe beter. Ondanks dat online gokken legaal is, moeten de uitbaters van de goksites nog altijd een vergunning aanvragen en op die manier weet de speler welke goksites wel en niet te vertrouwen zijn.

kaarten

Maar hoe werkt online poker spelen nou eigenlijk?

Als eerste moet je een account aanmaken op een gok/pokerwebsite of een software downloaden. Dit is gewoon gratis. Daarna kun je gaan kijken, misschien eerst naar een toernooi, of je kan gelijk beginnen met spelen.

Tussen online poker en echt poker zitten wel een paar verschillen. De regels zijn uiteraard hetzelfde, maar texas holdem poker online is sneller en soms gevaarlijker. Enerzijds kun je spelen met kleinere bedragen, maar anderzijds kun je op elk moment van de dag beginnen met een spel, waar je ook bent, mits je internet hebt natuurlijk. Ook kun je je tegenspelers niet in het gezicht aankijken. Dat kan lastig zijn, want je weet niet goed wanneer iemand bluft. Natuurlijk zijn er andere manieren om hier achter te komen, vooral ervaring leert snel. Als je meer informatie wilt over Texas holdem of er snel over wilt leren, kun je Texas holdem boeken lezen, oefentoernooien of freerolls doen.

Je hebt pokertoernooien, waar veel mensen aan meedoen. Je zet hier vaak een tientje in en speelt tegen heel veel mensen, wat betekend dat je veel geld kan winnen. De kans dat je wint is wel klein, omdat er zoveel spelers meedoen. Bij deze toernooien wordt er vaak Texas holdem gespeeld. Het is makkelijk om dit te leren, maar tegenwoordig ontzettend moeilijk om een specialist te worden, omdat er ontzettend veel mensen Texas holdem spelen. Texas holdem is ook al een hele oude variant van poker. Naar deze toernooien kan je ook gratis kijken, in het weekend maak je veel kans.

Ook heb je Sit & Go games, dit zijn kleinere spelletjes. Bij deze games wordt er gewacht tot er genoeg mensen ingeschreven hebben. De inzet verschilt per game. Je maakt meer kans op winst, omdat je met minder mensen speelt, maar de winst is dan uiteraard wel kleiner. Ook hier wordt vaak de klassieke Texas holdem poker variant gespeeld.

Je kan ook freerolls spelen. Zoals de naam al zegt, zijn deze toernooien gratis. Je kan wel geld winnen. Freerolls zijn een soort beloning voor vaak terugkerende spelers. Het niveau is niet altijd heel hoog, omdat er veel beginners aan meedoen. Het is een leuke manier om te oefenen omdat je er geen geld in hoeft te steken, maar wel kan winnen. Ook freerols zijn vaak Texas holdem, maar ook hierbij geldt dat er verschillende varianten worden gespeeld.